KBC & Billit - digitale facturen beheren en betalen

Billit & KBC:

Maak en verstuur verkoopfacturen vanuit KBC Mobile

Billit & KBC:

Maak en verstuur verkoopfacturen vanuit KBC Mobile

Met de KBC Mobile app kan je vanop je mobiele toestel meteen verkoopfacturen aanmaken, versturen of toevoegen in Billit. Bestaande aankoopfacturen kan je ook markeren als betaald en ze meteen betalen via je KBC rekening.

Info en handleidingen:

Info en handleidingen:

Met de KBC Mobile app kan je verkoopfacturen aanmaken en meteen versturen vanuit Billit. Je kan ook vanop je toestel bestaande aankoopfacturen toevoegen in Billit en ze meteen betalen via je KBC-rekening.

Stap 1: Open je KBC Mobile-app en klik onderaan op het menu 'zakelijk'. Klik nu op de knop bij 'te innen facturen' of 'te betalen facturen'.

Activeer Billit in KBC Mobile

Stap 2: Als je nog geen connectie met Billit had gemaakt, krijg je nu extra info te zien. Klik op 'Ontdek hoe het werkt' en doorloop de schermen met alle functies.

Activeer Billit in KBC Mobile

Stap 3: KBC zal je vragen om je gegevens te mogen delen met Billit. Controleer of je gekoppelde rekening correct is, en bevestig met de knop 'Naar Billit'.

Activeer Billit in KBC Mobile

Stap 4: Log nu in op je Billit-account. Bevestig door te klikken op 'Verbinden met KBC'.

Activeer Billit in KBC Mobile

Stap 5: Kies in het volgende scherm het bedrijf dat je wil koppelen met KBC. Bevestig je keuze met 'Goedkeuren'.

Activeer Billit in KBC Mobile

Stap 6: In de volgende stap wordt jou gevraagd een CODA-link te activeren voor jouw account. Klik op 'Teken' om het document te ondertekenen en je goedkeuring te geven.

Activeer Billit in KBC Mobile

Je koppeling is geactiveerd. In het 'zakelijk'-menu zal je zien dat de melding 'nieuw' is toegevoegd. Je kan nu beginnen met je verkoopfacturen aan te maken of bestaande aankoopfacturen toe te voegen.

 

Verkoopfactuur aanmaken

Open je KBC Mobile app en klik in het startscherm op 'factuur aanmaken'. Vul alle velden in, net zoals in Billit.
Je kan vanuit dit scherm ook een nieuwe klant aanmaken via de knop 'Creëer nieuwe klant'. Bevestig onderaan met de knop 'Opslaan'.

Wanneer je alle factuurvelden hebt ingevuld, klik je onderaan op 'Factuur aanmaken en verzenden'.
Opgelet: Zodra je op 'Opslaan' klikt, wordt je verkoopfactuur meteen verzonden. Controleer zeker alle gegevens voor je bevestigt.

Je kan nu een nieuwe verkoopfactuur aanmaken of het overzicht bekijken van je facturen. Klik op de naam van een factuur om de details te zien.

Aankoopfactuur toevoegen

Open je KBC Mobile app en klik in het startscherm op 'factuur toevoegen'. Kies nu met de knop 'Bestand opladen' de aankoopfactuur die je wil toevoegen vanaf je toestel.

Je krijgt een voorbeeld te zien van je factuur. Pas de velden aan waar nodig en bevestig onderaan met 'Opslaan'.
Als je een nieuwe leverancier wil toevoegen, kan je dit meteen via de knop 'Creëer nieuwe leverancier'. Je krijgt een pop-up om de gegevens van je leverancier in te vullen.

Nadat je je aankoopfactuur hebt bewaard, kom je in het overzicht terecht. Je kan hier een nieuwe aankoopfactuur toevoegen of hem markeren als betaald.
Klik hiervoor op de factuur om de details te openen, en kies onderaan voor 'Als betaald markeren'.

FAQ

Q: Kan ik meerdere aankoopfacturen tegelijk verwerken in KBC Mobile?
A: Nee, je kan gemaakte aankoopfacturen enkel een voor een toevoegen en verwerken.

Q: Welke documenten kan ik verwerken in KBC Mobile?
A: Je kan aankoop- en verkoopfacturen toevoegen. Bonnetjes zijn niet mogelijk.