Tijdsregistratie via Toggl en Zapier

Integraties:

Creëer facturen in Billit op basis van tijdsregistratie in Clockify
(via Zapier)

Integraties:

Creëer facturen in Billit op basis van tijdsregistratie in Clockify
(via Zapier)

Dankzij deze integratie kun je van tijdsregistraties die je maakt in Clockify automatisch facturen laten genereren in Billit. De integratie verloopt via Zapier, een tool die software koppelt aan de hand van triggers in de ene software die acties initiëren in een andere software. Zowel voor Clockify als voor Zapier kun je voor deze integratie gebruik maken van een gratis account, al bestaat er ook van beide softwarepaketten een betalende versie met meer mogelijkheden.

Info en handleidingen:

Info en handleidingen:

Clockify is een tool waarmee je aan timetracking of tijdsregistratie kunt doen. Je kunt ermee bijhouden hoelang je aan welke taken hebt gewerkt. Clockify beschikt over zowel een betalende als een gratis account. De integratie met Billit werkt zowel met de gratis als met de betalende versie. Meer info over Clockify vind je op de website van Clockify.

Zapier is een tool die doormiddel van triggers in de ene software acties initiëert in andere software. De tool is vooral bedoeld om software te kunnen koppelen zonder zelf integraties te moeten coderen. Voor zowel Clockify als voor Billit vind je in Zapier bepaalde triggers en acties. Hierdoor kun je dus gegevens die je ingeeft in Clockify (tijdsregistraties) acties laten initiëren in Billit (een factuur maken). Zapier beschikt over zowel een betalende als een gratis account. De integratie met Billit werkt zowel met de gratis als met de betalende versie. Meer info over Zapier vind je op de website van Zapier.

Dankzij deze integratie kun je van tijdsregistraties die je maakt in Clockify automatisch facturen laten genereren in Billit. De integratie verloopt via Zapier, een tool die software koppelt aan de hand van triggers in de ene software die acties initiëren in een andere software. Zowel voor Clockify als voor Zapier kun je voor deze integratie gebruik maken van een gratis account, al bestaat er ook van beide softwarepaketten een betalende versie met meer mogelijkheden.

Stap 1: Creëer een Clockify-account

Ga naar de website van Clockify, maak een account aan en meld je aan.

Stap 2: Een klant aanmaken

Voor je een project kunt aanmaken waarin je aan tijdsregistratie doet, moet je in Clockify een klant aanmaken. Navigeer in Clockify naar het menu 'Clients' en klik rechtsboven op 'Add'

In een later stadium zal Billit het project waarin je aan het werk bent aan je klant in Billit koppelen op basis van het ondernemingsnummer/BTW-nummer. Het is dus noodzakelijk dat het ondernemingsnummer voorkomt in de naam van je klant in Clockify. Dit kun je doen door je klant een naam te geven op basis van één van de volgende drie manieren:

• BTW-nummer van de klant, bv:“BE0563846944”

• Naam + BTW-nummer, bv:“Billit BE0563846944”

• BTW-nummer + Naam, bv:“BE0563846944 Billit”

Zorg ervoor dat het BTW-nummer/ondernemingsnummer steeds gescheiden blijft van de andere woorden in de naam.

Stap 3: Een project aanmaken

Eenmaal je een klant hebt aangemaakt kun je een project aanmaken waarin je voor die klant werkuren bijhoudt. Navigeer naar het menu 'Projects' en klik op 'Create New Project'.

Vul de volgende gegevens in:

• Project Name: de naam van je project (deze kun je zelf kiezen)

• Customer: Kies je klant

• Public: Stel in of je project privé of openbaar is.

Stap 4: Een product aanmaken

De uurprijs voor je werk gaan we nu in Billit instellen als een product. Op basis van dit product, namelijk 1u werk, zal straks de prijs op je factuur berekend worden. Je kunt verschillende uurtarieven ingeven voor verschillende soorten taken. Geef steeds een productreferentie in. Je kan deze zelf kiezen, maar zorg er steeds zelf voor dat deze van elkaar verschillen. De productreferentie van de uurprijs die je wenst te hanteren voor een bepaald project geef je daarna in in Clockify als tag.

Navigeer in Clockify naar het menu 'Tags' en klik op 'Add'. Geef de tag de productreferentie uit Billit van je uurprijs als naam.

Stap 1: Creëer een Zapier-account

Ga naar de website van Zapier, maak een account aan en meld je aan. Aangezien je voor deze integratie slechts één trigger en één actie nodig hebt kun je gebruik maken van de gratis account.

Stap 2: Creëer een Zap

Een zap is een workflow met minstens een trigger in één tool en een actie in een andere (of dezelfde) tool. In het geval van deze handleiding is het de workflow waarbij tijd registreren in Clockify werkt als trigger voor het aanmaken van een factuur en het opmaken ervan in Billit aan de hand van de tijdsregistratie in combinatie met de uurprijs die aan de tag/productreferentie in Clockify gebonden is.

Klik na het aanmelden linksboven op 'Make a Zap' en geef je Zap een naam.

Stap 3: Creëer een Trigger

In de Zap die je net hebt aangemaakt kun je nu een trigger instellen. In dit geval is dat het invoeren van een tijdsregistratie in Clockify. Typ Clockify in het zoekvak en klik op het Clockify-icoontje.

In het dropdownenu op het volgende scherm kies je als 'Trigger Event' 'New Time Entry'. Klik daarna op 'Continue'

Op het volgende scherm dien je in Zapier aan te melden bij Clockify, zodat Zapier toestemming geeft om gegevens uit je Clockify-account op te halen. Klik op 'Log in with Clockify'. Hierna opent zich een venster waar je de API-key van je Clockify-account kunt invoeren. Deze vind je terug in je Clockify-account. Klik hiervoor in Clockify op het bolletje met je initialen rechts boven. Scroll naar beneden op je profiel-pagina en kopiëer de API-key.

Terug in Zapier kun je nu je workspace selecteren. Klik daarna op 'Continue'

Hierna stelt Zapier voor om je Trigger te testen. Als je nog geen gegevens in Clockify hebt moet je eerst een 'Time entry' invoeren, anders heeft Zapier geen gegevens om je test uit te voeren.

Ga naar Clockify en voeg een tijdsregistratie in in je project. Let erop dat je de juiste klant en tag (of product) aanduidt bij het registreren.

Keer na het ingeven van je tijdsregistratie in Clockify terug naar Zapier en voer de test uit. Klik na de test op 'Continue'

Stap 4: Actie instellen

In de volgende stap gaan we een actie instellen die uitgevoerd moet worden op basis van onze Trigger, namelijk een factuur maken in Billit. Klik in je Zap op het volgende kader: 'Action'.

Typ 'Billit' in de zoekbalk en klik op het Billit-icoontje. Daarna selecteer je in het dropdownmenu bij 'Action Event' 'Update or add Invoice' en klik je op 'Continue'.

Net zoals je bij het aanmaken van je Trigger moest aanmelden bij Clockify kun je nu aanmelden bij Billit. Indien je meerdere bedrijven beheert met je login kan je op het tweede scherm het correcte bedrijf selecteren. Klik daarna op 'Continue'.

Op het volgende scherm kies je de gegevens uit Clockify die deze actie gebruikt. Selecteer ze telkens in het dropdownmenu (gebruik eventueel de zoekfunctie).

• Customer VAT: Hier selecteer je 'Project Client Name', dit is de naam die je de klant gegeven hebt in Clockify.

• Product: Het product hebben we gedefinieerd als tag. Selecteer hier dus 'Tag name: {product naam}'

• Quantity: De hoeveelheid is uiteraard de getrackte of ingevoerde tijd in Clockify, selecteer 'Duration Hours of Duration Minutes'. Gelieve het volgende format te gebruiken in het Quantity veld: H{Duration Hours}M{Duration Minutes}END Gelieve dit niet te kopieren, je zou de data alsvolgt moeten invullen. Eerst een hoofdletter H, dan voegt u het veld Duration Hours toe van Clockify zodat de nummers overgenomen worden. Gelieve dit ook te doen voor het andere veld.

Hierna vraagt Zapier opnieuw om een test te doen. Wanneer je deze uitvoert wordt een factuur aangemaakt in Billit. Vergeet niet om deze in Billit te verwijderen na het uitvoeren van deze test. Na het uitvoeren van de test kun je de Zap activeren.

Eenmaal je beide bovenstaande setups hebt doorlopen zal er zolang je Zap actief is een factuur aangemaakt en verder upgedate worden in Billit telkens je tijdsregistraties toevoegt in Clockify. Wanneer je de factuur verstuurt naar je klant zal Billit bij nieuwe tijdsingaves een nieuwe factuur aanmaken. Let er wel steeds op dat de juiste klant- en productgegevens geselecteerd zijn in Clockify bij het ingeven van een tijdsregistratie.